green

News

Pratite naša obaveštenja i novosti

Objavljeno u Vesti

Izvor: Dnevnik / Fotografija: Ilustracija/ mojnovisad.com (Aleksandar Jovanović)

 

Mišeluk će, kako je ranije najavljeno, biti rezidencionalno naselje, a već sada, po rečima agenata za prodaju nekretnina, na ovom potezu se traži „kvadrat više“. „Živnuli“ su i drugi delovi Petrovaradina, a cene nekretnina i zemlje su i do nekoliko puta skuplje, piše novosadski „Dnevnik“.

Mišeluk - Solarna dolina

Danča Slavov, direktor i vlasnik „Status nekretnina“ kaže da je izgradnjom kovid bolnice na Mišeluku došlo do povećane potražnje za parcelama, kako od strane investitora, tako i od strane onih koji bi da izgrade kuću na sremskoj strani.

Cene parcela na Mišeluku su poskupele za 30 odsto. Kvadratni metar košta od 70 do 140 evra, a cena zavisi od lokacije. Mišeluk je uvek bio atraktivna lokacija, kako zbog blizine gradu, tako i zbog pogleda, ali izgradnjom bolnice je postala još traženija. Investitori očekuju da će tu cena kvadrata biti viša u odnosu na ostale delove grada, dok oni koji žive u gradu, a žele da grade kuću, vrlo rado biraju Mišeluk – rekao je Slavov za „Dnevnik“.

Predsednik sindikata građevinskih radnika Vojvodine Josip Modić je napomenuo da je oko 500 radnika angažovano na potezu Mišeluka, za izgradnju kovid bolnice i za okolne radove na saobraćajnicama.

Tokom korone su traženi placevi za izgradnju stambenih objekata i kuća, a kako je krenula izgradnja bolnice, potražnja je još veća. Traže se parcele od 500 do 3.000 kvadrata. Ima i slučajeva da ljudi kupuju zemlju da bi ulagali, jer očekuju da će na tom potezu sve biti skuplje – navodi Modić.

Na početku Alibegovca, kaže, u planu je izgradnja devet zgrada i 14 vila sa bazenima što će biti jedinstveno naselje u Srbiji.

Sugrađani sa sremske strane očekuju da će se infrastruktura sa Mišeluka proširiti i na druge delove poput Alibegovca i Karagače, kako bi bili kompletno komunalno opremljeni – zaključio je on.

U toku je realizacija zanimljivih projekata

Na ovom potezu već postoje zanimljivi projekti koji će omogućiti udobno, urbano stanovanje u prirodnom okruženju. Tako, još 2016. godine je krenula izgradnja naselja Solarna dolina, koje svojim stanarima nudi kuće sa privatnim dvorištima, izgrađene od izuzetno kvalitetnih materijala koji obezbeđuju B klasu energetske efikasnosti! Takođe, uskoro počinje i izgradnja Faze II ovog projekta, gde će se u ponudi naći više od 100 novih stambenih jedinica.

Plan da deo Petrovaradina, poznat po trkama i brzoj vožnji bude moderno blokovsko naselje poput Novog Beograda datira još iz sedamdesetih godina.

Tada se Mišeluk u gradskim planovima spominjao kao zona za porodično stanovanje, jer je postojala ideja da se Novi Sad širi ka sremskoj strani, odnosno baš na ovom prostoru. Danas je naselje Mišeluk slabo naseljeno i tu se uglavnom nalaze porodične kuće.

Izgradnjom zgrade Radio televizije Vojvodine, završetkom izgradnje gradske bolnice, brojnim stambenim projektima i pratećim sadržajima edukativne namene koji su započeti ili su u planu, jasno je da područje Mišeluka započinje period svog dugo očekivanog razvoja.

share